Velikim preokretom do nove pobede Dunav - OKK Beograd 92:88

Nicky

Neodgovorni Admin
Уредник
kkdunav.jpg


Drugi put u deset dana Dunav je savladao OKK Beograd, ovog puta u okviru 12.kola Košarkaške lige Srbije. U hali Park u Staroj Pazovi, pred TV kamerama, Alasi su nakon velikog preokreta savladali Beograđane rezultatom 92:88 (28:21, 18:27, 20:26, 26:14).
Dunav je dobro otvorio utakmicu, bio u blagoj prednosti tokom prve deonice, a početkom druge imao i dvanaest poena više (35:23). Ipak, od tog momenta bude se gosti. Odbrana Dunava nije bila na zavidnom nivou pa su gosti, pre svega skokovima u napadu i poenima van linije 6,75 preokrenuli rezultat u svoju korist. OKK Beograd je nastavio u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Tokom treće četvrtine Klonferi su čuvali prednost i strpljivo je podizali. Pred poslednji period OKK Beograd je imao prednost od osam poena (66:74). Košarkaši Dunava pokušavali su da se vrate u utakmicu ali bezuspešno. Četiri minuta pre kraja gosti su imali deset poena razlike u svoju korist (74:84) i svima se činilo da je pobednik odlučen. Ipak, igrači Dunava od tog trenutka prave seriju 16-0 i preokretom koji se retko viđa, prelaze u vođstvo. U poslednjem minutu, Dunav je iskusno sačuvao stečenu prednost i na kraju ostvario izuzetno važnu pobedu za nastavak prvenstva. Najefikasniji kod Dunava bio je Luka Mitrović (34p, 8sk, 6as), dok se u redovima OKK beograda istakao Aleksa Marković (14p, 6sk). Za Dunav je nastupio i povratnik, Vuk Malidžan, koji je dres Alasa nosio već jednom, u sezoni 2016/17.

Alasi u sredu na svom terenu igraju polufinale drugog stepena Kupa a zatim ponovo na domaćem terenu, u 13.kolu dočekuju Novi Pazar.

Preuzeto sa sajta KK Dunav
 
Врх