Moram da intervenišem....
Poštovana Vido (ili kako se već zovete), ja sam se ipak lično Vama obratio i stojim iza svega što kažem imenom i prezimenom (nadimkom i fotografijom) jer nemam nikakve senke (ne kažem da vi imate, ali sam vrlo skeptičan prema ljudima koji se kriju iza nekakvih profila i odatle napadaju i nazovi "bore" se za nešto) iza sebe i mogu se tako obraćati. Tako svako u svakom trenutku može da se pozove na moje reči. Ali i sam ja. I ako ćete moj najiskreniji odgovor, da -treba da se bavimo pre svega kulturom i uzdizanjem svesti naroda ! Upravo svesti o tim slobodama i pravima. Jer, ovde smo i stigli kao narod i država upravo kulturne degradacije i razaranja raznih vrsta radi. Kada ljudi ponovo postanju kulturni (u šta sumnjam, jer mislim da se prenisko otišlo i da mi u Srbiji odavno dno gledamo iz žablje perspektive, ali imam pravo da pokušam), tada će shvatiti da od bukanja na ulici i držanja polupismenih parola nema ništa i da se stvari rešavaju civilizacijski, po ustanovama i institucijama onda možda i možemo da pomislimo o onoj imaginarnoj, svetlijoj budućnosti. Čim vidim srednjevekovne metode borbe, ulične proteste i floskularne parole, krene mi čir. Ako ćete do kraja iskreno moj LIČNI stav, povodom pitanja repetirora i elektromagnetnog zračenja, kako sam se malo i sam raspitao -reći ću vam: Mislim da u vremenu telekomunikacija i uopšte elektronskih komunikacija, dok svako od nas drži mobilni (ili dva) telefon u džepu, laptop, tablet i ostale gedžete, pričati o tome kako nas tamo neki repetitor zrači je u najmanju ruku neozbiljno ! Raspitajte se o zračenju mobilnih telefona koje vrlo često držimo blizu vitalnih organa, bacite mobilni u kantu, pa ajte onda da se borimo za zdraviju sredinu. Dozvolite, to je licemerje. I dalje, moj LIČNI stav je iz svega što sam čuo o problemu repetirora u Starim Banovcima da je sve jedna obična farsa. I nema tu empatije ili brige za narod, stvar je samo sitnosopstveničkih interesa i samopromocije određenih ljudi. Smatram da jedno ozbiljno udruženje ili sa tendencijom da takvo bude, pre ozbiljnih sagledavanja čitavog problema, ne bi trebalo da ulazi u tu priču. Naravno, ako Udruženje misli drugačije, po principima demokratije, tako će i biti. Ja LIČNO Vam ne verujem !