Red vožnje - Podunavlje

zztamara

Nama dobro poznat član
Cao...
Da li neko moze da mi odgovori gde je tacno pocetna stanica autobusa iz Beograda do Novih Banovaca? Znam gde je Glavna autobuska stanica ali ne znam odakle krece ovaj autobus
Kreće sa "Lastine" stanice (koja se nalazi preko puta ulaza na Glavnu autobusku stanicu u Beogradu), ne znam tačno koji peron, pitajte na šalteru. :)
 
  • Like
Реаговања: Nicky
Poštovana,
Pokaznica je deo legitimacije putnika, sa kojom putnik ostvaruje pravo na kupovinu mesečne povlastice.
Pokaznicu dobijate u našim vozilima, dva dana nakon što predate neophodne dokumente. Na pokaznici se pored vaše slike i imena, nalazi i relacija za koju želite da kupujete mesečnu povlasticu.
Nakon što Vam izradimo pokaznicu, mesečnu povlasticu(kartu) možete kupiti kod nekog od naših konduktera.
Ukoliko imate još pitanja slobodno nam se obratite na zvaničnoj fb stranici.
 
  • Like
Реаговања: Nicky

zztamara

Nama dobro poznat član
Poštovani, hvala na odgovoru. Do nesporazuma je došlo iz razloga što mi, ovde, taj dokument zovemo "povlastica" (pretplatna karta) a kartu koja se kupuje na mesečnom nivou zovemo "markica" (mesečna karta). Da ubuduće ne bi dolazilo do nesporazuma, molim Vas da poštujete "pravila i uslove korišćenja" ovog foruma:
Zabranjeno je pisanje poruka na stranom jeziku, ukoliko se ne priloži adekvatan prevod. Naravno, pod stranim jezicima se ne podrazumevaju ex-YU jezici, ali se članovi koji govore tim jezicima mole da ne koriste lokalne izgovore i slengove, nego da se prilagode srpskom jeziku.
https://banovci.rs/help/terms
Želim Vam srećan put i sigurnu vožnju. :)
 
Последња измена:
Poštovana Tamara,
Postoje jasni razlozi zašto koristim termine iz poruke, a verujem da vi ne možete da nađete opravdanje zašto "vi" koristite te termine.
Naime, svuda u struci su termini 'pokaznica' kao skraćenica od pokazna legitimacija. To nikako ne može biti pretplatna karta, jer pokaznica nije dokument koji obezbeđuju vožnju, već legitimaciju lica koje je nosilac same pokaznice i koje ima pravo na kupovinu mesečne povlastice. Termin 'markica' je žargonski, iz lokalnog slenga, nigde od ljudi iz struke nećete naići na taj termin, već samo na termine mesečna povlastica ili mesečna karta. Markica, može biti i poštanska, zar ne?
U N.Sadu, ranije je i pisalo pokazna karta na delu povlastica, osim ako i N.Sad ne spada pod nešto strano.
Ipak, kako ne bi dolazilo do zabune, uz standardne termine, pisaćemo i te lokalne, kako bi svima olakšali.
Za kraj informacija za postojeće korisnike da je u našim vozilima počela prodaja mesečnih karata za mesec NOVEMBAR za sve povlašćene kategorije.
 
  • Like
Реаговања: Nicky

zztamara

Nama dobro poznat član
Naime, svuda u struci su termini 'pokaznica' kao skraćenica od pokazna legitimacija. To nikako ne može biti pretplatna karta, jer pokaznica nije dokument koji obezbeđuju vožnju, već legitimaciju lica koje je nosilac same pokaznice i koje ima pravo na kupovinu mesečne povlastice.
Poštovani,
ispravan termin je pretplatna karta (legitimacija koja sadrži sliku i potpis korisnika), i kao takav, koristi se na svim zvaničnim prezentacija preduzeća registrovanih za prevoz putnika i pruženje takvih usluga, kako u regionu, u celoj RS, tako i u Novom Sadu što se može videti i na zvaninom sajtu

Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad
.
http://www.gspns.co.rs/prevoz-putnika?selected_lang=lat
*Pretplatna kartica je ispravna i može se koristiti za prevoz ako se na njoj nalazi slika korisnika, pečat JGSP-a, odgovarajuća markica sa upisanim brojem pretplatne karte. Mesečna markica važi za tekući mesec i do 5. u narednom mesecu.*

Beovoz
http://www.beograd.rs/lat/zivot-u-beogradu/1684-beovoz/
Pretplatne (mesečne) karte gradske železnice daju pravo putnicima na neograničen broj putovanja u vozovima gradske železnice u okviru jednog kalendarskog meseca.

Lasta
http://lasta.rs/2013/11/lasta-ponovo-izlazi-u-susret-svojim-korisnicima/
Za sve korisnike prevoza SP “Lasta“, značajno je napomenuti da prodaja mesečnih karata traje do svakog 20-og u mesecu, a da je prilikom kupovine mesečne karte, potrebno da korisnici prevoza, kod sebe imaju pretplatnu kartu, tj. povlasticu. Ukoliko je nemaju, zainteresovani je mogu besplatno izvaditi na šalteru AS “Lasta“, uz 2 fotografije dimenzija kao za ličnu kartu.

S tim u vezi, molila bih Vas, da ne bi dovodili korisnike u zabunu, da i vi koristite standardne termine, a ne lokalne. Hvala unapred, srdačan pozdrav.
 
  • Like
Реаговања: Nicky
Poštovana Tamara,
U linku dostavljamo dokumet preuzet sa sajta JGSP Novi Sad

http://www.gspns.co.rs/dokumenti/UsloviZaDjakeIStudente.pdf

Iz ovoga se vidi da naziv nije naš izum, već termin koji je u upotrebi, koji preciznije određuje dokument.

Pokazna legitimacija, karta, svima govori čemu služi i jednostavnije je za upotrebu, to je baš to pojednostavljenje našim korisnicima o kojem pričate.
Budući da su pokazna karta i mesečna dva odvojena dokumenta, sa različitom namenom otuda potreba i za različitim terminima kako bi ih putnici lakše razlikovali. Dokaz da našim korisnicima nije zbunjujuće, valjda jesu i nove pokazne karte koje skoro svakodnevno izrađujemo i svakog meseca sve veći broj izdatih mesečnih karti.
Vama se zahvaljujemo na ukazivanju na neke nedostatke i nejasnoće za koje ćemo se potruditi da ih otklonimo.
 
  • Like
Реаговања: Nicky
Hvala Vama Tamara, mi smo tu zbog Vas!

Inače, ko nije obavešten, novo vozilo je pristiglo u naš vozni park. Radi se o minibus vozilu, marke Mercedes, čiji je kapacitet dosta veći od prethodnog vozila na liniji Stari Banovci - Batajnica (lokal). Vozilo je na mestu za ulaz niskopodno, ima mesto i adekvatne pojaseve za kolica koja koriste osobe sa invaliditetom, opremljeno je klima uređajem i time smatramo da smo u mnogome poboljšali uslugu na ovoj liniji. Da ne bude, samo priča, evo kako to vozilo izgleda.
IMG_20161015_221958.jpg
n.jpg
 
  • Like
Реаговања: Nicky
Od sutra se nastavlja prodaja mesečnih karti (povlastica) za mesec NOVEMBAR. Svi naši putnici sa kupljenom mesečnom kartom za OKTOBAR, mogu da iskoriste tu povlasticu i 01.11.2016. godine, dok će od 02.11.2016. godine biti u obavezi da poseduju mesečnu povlasticu za NOVEMBAR ili da plate pojedinačnu kartu.
Cenovnik mesečnih karti(povlastica), ostavljamo u prilogu.
page.jpg
 
Izmene u redu vožnje LIKA BIM TURS zbog državnog praznika:
-Petak 11.11.2016. godine vozila saobraćaju po redu vožnje za SUBOTU
-Subota 12.11.2016. godina vozila saobraćaju po redu vožnje za SUBOTU
-Nedelja 13.11.2016. godine, vozila saobraćaju po redu vožnje za NEDELJU
Link do reda vožnje -> https://goo.gl/zYfWXK
 

Nicky

Neodgovorni Admin
Уредник
@Lika BIM da li možete da odgovorite na pitanje od @Ivana R

Gde se treba obratiti o korigovanju reda voznje lika trans. Na primer subotom i nedeljom bg voz krece u 5 do sedam.a lika na zeleznicku stize u tri do sedam..bilo bi lepo kad bi polazak busa bio 5-10 min ranije kad vec ide do zeleznicke da mozemo stici na voz

Hvala unapred!
 
Poštovani,
Registracija određenog polaska je jako dugačka i ozbiljna procedura, u međumesnom saobraćaju zaštitno vreme između polazaka dva prevoznika je 15 minuta, budući da Lasta u Banovce ulazi oko 6:20 sa zaštitnim vremenom od 15 minuta, nije mogao da se dobije registrovan polazak pre 06:40.
Ipak, internim dogovorom između dve firme 'lokal' kreće ranije par minuta i stiže na voz i vikendom. Tim nekim kompromisom su zadovoljene obe strane, a time se i našim putnicima omogućuje da stignu na Bg voz.
Ukoliko možemo da Vam pomognemo na još neki način, slobodno nam se obratite.
 

Ivana R

Novi član
Poštovani,
Registracija određenog polaska je jako dugačka i ozbiljna procedura, u međumesnom saobraćaju zaštitno vreme između polazaka dva prevoznika je 15 minuta, budući da Lasta u Banovce ulazi oko 6:20 sa zaštitnim vremenom od 15 minuta, nije mogao da se dobije registrovan polazak pre 06:40.
Ipak, internim dogovorom između dve firme 'lokal' kreće ranije par minuta i stiže na voz i vikendom. Tim nekim kompromisom su zadovoljene obe strane, a time se i našim putnicima omogućuje da stignu na Bg voz.
Ukoliko možemo da Vam pomognemo na još neki način, slobodno nam se obratite.
Hvala na obavestenju.Mada sam predpostavila da ide ranije posto sam jutros bila na kineskoj stanici u 15 do 6 i nije bilo lokala.
 
  • Like
Реаговања: Nicky
Od sutra počinje prodaja mesečnih karti (povlastica) za mesec DECEMBAR. Svi naši putnici sa kupljenom mesečnom kartom za NOVEMBAR, mogu da iskoriste tu mesečnu kartu zaključno sa 01.12.2016. godine, dok će od 02.12.2016. godine biti u obavezi da poseduju mesečnu povlasticu za DECEMBAR ili da plate pojedinačnu kartu.
Cenovnik mesečnih karti(povlastica), ostavljamo u prilogu.
15181619_775209592620043_4137705235499776535_n.jpg
 
Obaveštavamo Vas da od 1. septembra naša firma uvodi nove polaske, nove linije, a tim povodom nastavljeno je modernizovanje i proširenje voznog parka, nabavili smo i novo vozilo.
U narednom periodu ćemo objaviti i sve neophodne informacije i podatke o novim polascima i linijama.
18157375_858325167641818_4103728362673768874_n.jpg
 
Врх