Proslava "Dana Dunava" u Banovcima, 09.08.2014.

Diskusija u 'Forum Udruženja građana "Volim Banovce"' započeta od zztamara, 07.08.2014.

 1. zztamara

  zztamara Nama dobro poznat član

  Povodom proslave međunarodnog dana Dunava, Udruženje građana "Volim Banovce" u suorganizaciji sa Udruženjem građana "Pustolov", Restoranom "Kafanica kod Nene i Peđe", Turističkom Organizacijom Stara Pazova, Centrom za kulturu Stara Pazova i MZ Stari Banovci, organizuje:


  "Dani Dunava"

  Izbor za NAJ EKO skulpturu

  Na lokaciji restorana "Pustolov", na Dunavu održava se prvi deo programa koji ima naziv "Izbor za NAJ EKO skulpturu" Predviđeno je da učesnici takmičenja izrađuju skulpture, mozaike, slike i druge predmete od materijala koji je izbacio Dunav. Žiri ocenjuje radove po principu I, II i III mesto i dodeljuje prigodne nagrade i diplome. Vreme održavanja: od 14h do 17h

  Uslovi: Takmičari mogu da učestvuju pojedinačno ili u grupama sa najviše 3 člana. Materijal od koga se izrađuju umetnička dela mora biti iz Dunava (drvo, kamen, školjke i sl.) a najviše 30% materijala može biti doneto od strane umetnika.

  Osim takmičarskog, predviđen je i revijalni program u kome će svi zainteresovani učesnici, pojedinci ili prijavljene grupe oslikavati panjeve koje je izbacio Dunav adekvatnim EKO bojama obezbeđenim za tu priliku.

  dunav art plakat.jpg dunav jelo plakat.jpg

  Izbor za NAJ TRADICIONALNO jelo Banovaca


  Na lokaciji "Kafanica kod Peđe i Nene", na Dunavu, održava se drugi deo programa koji ima naziv "Izbor za NAJ TRADICIONALNO jelo Banovaca" Predviđeno je da učesnci takmičenja kuvaju tradicionalna jela sa ovih prostora i time promovišemo tradicionalnu Sremačku kuhinju. Žiri od dva člana ocenjivaće takmičare po principu I, II i III mesto i podeliće prigodne nagrade i diplome. Vreme održavanja: od 12h do 15h

  Uslovi: Takmičari mogu da učestvuju pojedinačno ili u grupama sa neograničeno članova. Materijal obezbeđuje organizator.

  Uslovi: Jela koja se spremaju moraju biti tradicionalna sremačka jela. Sva jela se kuvaju u kotlićima a ukoliko je potrebno i testo za izradu željenog jela, ono mora biti predhodno spremljeno i doneto od kuće. Takmičari treba da unapred jave organizatoru koje jelo će da spremaju da bi se izbeglo dupliranje jela i nabavio adekvatan materijal. Dezerti i kolači neće biti u takmičarskom delu.


  Pozivamo sve zainteresovane građane da se prijave u takmičarskom delu ili da učestvuju u degustaciji i ocenjivanju jela u "kafanici kod Nene i Peđe" i oslikavanju Dunavskih panjeva u restoranu "Pustolov" u revijalnom delu.
   
 2. zztamara

  zztamara Nama dobro poznat član

  Evo kako je to izgledalo na izboru za "naj-tradicionalno jelo Banovaca u kotliću" u "Kafanici kod Nene i Peđe"

  P8090037.JPG

  Žiri u sastavu: Nebojša Jović, Snežana Skerletović i Dejan Dejanović izabrali su od 5 ponuđenih jela naj jelo Banovaca. Po njihovom mišljenju, najbolje jelo na ovom takmičenju je jelo "Bećarki kupus" i spremao ga je Nikola Markulin . Pomoćnik je bio Saša Ružić. Pobednicima su uručeni prigodni pokloni.

  Izborom za naj-jelo Banovaca ponudićemo svim restoranima sa teritorije Banovaca da uvrste ovo jelo u svoj meni i tako ponude autentičan ukus tradicionalne Banovačke kuhinje.

  P8090012.JPG P8090035.JPG P8090040.JPG P8090042.JPG P8090006.JPG P8090009.JPG
   
  Nicky se ovo sviđa.
 3. zztamara

  zztamara Nama dobro poznat član

  P8090052.JPG P8090055.JPG P8090062.JPG P8090063.JPG P8090066.JPG P8090074.JPG P8090080.JPG


  Na izboru za "naj-eko skulpturu" od materijala koji je izbacio Dunav, žiri u sastavu : Marina Živanović, Veljko Kovačević, Nenad Ivanović izabrao je pobednički rad:

  pobednički rad.jpg

  Autor dela je Gordana Radišić. Svim učesnicima podeljene su prigodne nagrade.
   
  Nicky se ovo sviđa.
 4. zztamara

  zztamara Nama dobro poznat član

  Tunalux doo, Beograd
  Generani sponzor Dani Dunava u Banovcima 2014, izbor za naj-jelo Banovaca:


  tunalux logo.jpg
  Tunalux se bavi proizvodnjom proizvoda koji se dobijaju obradom plodova mora, koji su zdraviji od ostalih sličnih proizvoda i koji ne postoje na tržištu. Ti proizvodi za početak su viršla od tune, kobasice od tune, parizer od tune, šunka od tune i drugi. Oni nisu proizvedeni od nikakvog mašinski otkoštenog mesa (MOM-a), već od sirovine vrhunskog kvaliteta bez dodavanja pojačivača ukusa, fosfata i sličnih stvari. Svi proizvodi osim što su zdravi, su i moralno zdravi. Prijatno!
   
  Nicky se ovo sviđa.
 5. zztamara

  zztamara Nama dobro poznat član

  FLYING Academy, Beograd
  Sponzor Dani Dunava u Banovcima 2014, izbor za naj-eko skulpturu:

  flying.jpg
  BOEING 737-800 U SRCU BEOGRADA

  Možda niste znali: simulator letenja za jedan od najpopularnijih putničkih aviona današnjice, Boeing 737-800, nalazi se u reprezentativnom prostoru Sportskog centra "11. april" u srcu Novog Beograda. Ali, Centar za obuku pilota Fly NG otvorio je vrata i za posetioce, pa avio-entuzijasti mogu izbliza da osmotre ne samo rad pilotskih posada, već i tehnologiju ugrađenu u mašinu koja briše granicu izmedju virtuelnog i stvarnog sveta avijacije.

  Simulator ima čak i putničku kabinu sa 18 sedišta. Zahvaljujući ugrađenim ekranima, putnici kroz „prozore“ mogu da vide isto što i piloti - predele iznad kojih lete, ali i motore i krila aviona, sve sa mehičkim krilcima, zakrilcima i vazdušnim kočnicama u akciji.
  Dobrodošli za komande putničkog aviona Boeing 737-800!
   
  Nicky se ovo sviđa.
 6. zztamara

  zztamara Nama dobro poznat član

  "Štamparija V", Batajnica
  sponzor proslave Dani Dunava u Banovcima 2014

  stamparija v.jpg

  Ofset štampa, kolorna. Reklamni materijal, flajeri, plakati, knjige i drugi štampani materijal.
   
  Nicky se ovo sviđa.
 7. zztamara

  zztamara Nama dobro poznat član

  Saradnici i suorganizatori proslave Dani Dunava u Banovcima 2014

  Kafanica kod Nene i Peđe, Stari Banovci

  kafanica kod Nene i Pedje.jpg

  Restoran Pustolov, Stari Banovci

  pustolov.jpg

  Turistička Organizacija Stara Pazova

  to stara pazova.jpg

  Centar za kulturu Stara Pazova

  CZK SP.jpg
  Zahvaljujemo se JKP Čistoća Stara pazova, SUP-u Stara Pazova (odelenje Stari Banovci), Mesnoj zajednici Stari Banovci kao i RTV Stara Pazova.
   
  Nicky se ovo sviđa.
 8. zztamara

  zztamara Nama dobro poznat član

  Dani Dunava
  Udruženje građana „Volim Banovce“ zajedno sa Udruženjem građana Pustolov i restoranom „Kafanica kod Nene i Peđe“ , Mesna Zajednica Stari Banovci i Turistička organizacija Stara Pazova danas od 12 do 15 časova u restoranu Pustolov organizuju takmičenje u kuvanju tradicionalnih jela sa ovih prostora i izbor „Naj eko skulpture“. Kulinarsko umeće se može pokazati u kuvanju isključivo sremačkih jela a umetnička dela , u durgom delu programa, se mogu stvarati samo od materijala koje je naneo Dunav od drveta, školjki, kamena i peska. Osim takmičarskog predviđen je i revijalni program u kome će svi zainteresovani oslikavati panjeve koje je izbacio Dunav.

  izvor:
  http://www.rtvstarapazova.rs/sr/vest.php?id=3251
   

Preporučite stranicu

 1. Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.
  Odbaciti oglas