Proslava dana Dunava 2015

zztamara

Nama dobro poznat član
Povodom međunarodnog dana Dunava, UG "Volim Banovce" organizuje u nedelju, 05.07. 2015. godine II takmičenje u kuvanju za izbor "Najukusnijeg banovačkog jela 2015" u "Kafanici kod Nene i Peđe" u Starim Banovcima sa početkom u 13h. Svi zainteresovani takmičari mogu da se prijave na telefon:062235223 do 30.06. 2015. godine.

Uslovi takmičenja:

Obavezna je prijava i predlog jela koje se sprema da bi se izbeglo dupliranje. Jelo se sprema u kotliću ili pod sačem. Drva za kuvanje, začine, povrće i po dogovoru ostali materijal potreban za pripremu jela obezbeđuje organizator. Prigodne nagrade biće dodeljena takmičarima za osvojena prva tri mesta.
Zbog ograničenog broja takmičara, rok za prijavu će se skratiti ukoliko su sva takmičarska mesta popunjena a odabir se vrši isključivo po tome ko se pre prijavio.

Tokom dana proslave, biće organizovano čišćenje obale Dunava na potezu od starobanovačke crkve do lokacije na kojoj se održava tajmičenje u kuvanju sa početkom u 13h. Pozivaju se svi zainteresovani volonteri da se priključe ovoj akciji a svi učesnici iste biće gosti na ručku posle objavljivanja pobednika takmičenja u kuvanju.
Prijavljivanje se vrši na dan održavanja takmičenja u "Kafanici kod Nene i Peđe".


Sa prošlogodišnjeg I takmičenja u kuvanju, održanog 08.09.2104.
dani Dunava 2014.JPG
 
Последња измена:
  • Like
Реаговања: Nicky

zztamara

Nama dobro poznat član
Proslava "Dani Dunava" 2015. u Banovcima u organizaciji UG "Volim Banovce" ,
"Kafanče kod Nene i Peđe" i MZ Stari Banovci


dva dela programa:

1. takmičenje u kuvanju "II Izbor za najukusnije jelo Banovaca" održano je u "Kafančetu kod Nene i Peđe", Grčka 42, Stari Banovci, gde se takmičilo 10 ekipa. Žiri u sastavu : Nebojša Jović, Jasmina Antonović i Ljilja Riđošić, proglasili su tri prva mesta.
Treće mesto osvojili su Ivana i Nenad Stojanac sa jelom - krompir paprikaš.
Drugo mesto osvojila je ekipa Saše Ružića i Saše Takača sa jelom pileći paprikaš.
Prvo mesto osvojila je porodica Ilić iz Batajnice sa jelom "Oko sela testo".


2. čišćenje dela obale Dunava u Starim Banovcima na potezu od Supermarketa Medius u S. Banovcima do Crkve u Starim Banovcima. Čišćenje se odnosi na otpad koji nije prirodnog porekla, skupljana je plastika, metal, staklo, guma....učešće su uzele i druge organizacije ( TO Stara Pazova, Šah klub, Udruženje žena "Mimoza" Novi Banovci...) pojedinci i najviše deca.


Donatori i sponzori:
Mesna Zajednica Stari Banovci
JKP Čistoća, Stara Pazova

Generalni sponzor takmičenja u kuvanju:
Supermarketi Medius, Nova Pazova

Medijski sponzori:
Marketing agencija Makromedia, Stara Pazova
RTV Stara Pazova.
 
Врх