Opšta tuča na meču Grčka-Srbija

Stefan

Glavni urednik
Уредник
Prijateljski turnir Akropolis kup završen je na neprijateljski način - tučom. Dva i po minuta pre kraja došlo je do čarki između Teodosića i Focisa, a onda je usledio haos na parketu. Prethodno je u trećoj deonici isključen selektor Srbije Dušan Ivković zbog rasprave sa sudijama. Ako nekoga zanima, u trenutku prekida Grčka je vodila minimalnim rezultatom 74:73.

Kako je došlo do incidenta? Teodosić je napravio faul nad Focisom, a krilni centar je na objašnjenje našeg pleja odgovorio unošenjem u lice. Krilni centar Grčke odgurnuo je Teodosića, navodno i pljunuo. Srbin ga je potom udario, a onda su se umešali ostali igrači.
Najratoborniji u incidentu bio je ogromni Sofoklis Skorcijanidis koji je bio "nezaustavljiv". Posebno se okomio na Nemanju Bjelicu, a u celom haosu nisu pomogli ni oni koji su pokušali da smire strasti. Krstić je kapitenski krenuo na "Bejbi Šeka", a centar Oklahome je potom i stolicom nasrnuo na Skorcijanidisa.
Stolica je završila na Burusisu koji i nije bio u protokolu zbog povrede, ali je krvav napustio "megdan". Tužan kraj jakog turnira...

U prvom meču poslednjeg dana turnira Slovenija je pobedila Kanadu sa 86:71.

Grčka - Srbija 74:73 (24:23, 17:19, 13:16, 20:15)

Grčka: Zizis 10, Spanulis 17, Kalates 5, Focis 7, Printezis 2, Perperoglu, Carcaris 5, Dijamantidis 6, Vujukas, Skorcanidis 18.

Srbija: Tepić 9, Teodosić 17, Paunić 4, Bjelica, Marković, Savanović 8, Raduljica 2, Krstić 16, Perović 2, Veličković 4, Kešelj 8, Rašić 3.

Izvor: Sportal.rs


 
Последња измена од уредника:

Antonije

Glavni urednik
Уредник
Pa sad barem znamo da imamo univerzalne sportiste.. Sem basketa dobri su u boksu... :D
 
Врх