Oдиграно задње коло Гојко Вучинић победник!

Nicky

Neodgovorni Admin
Уредник
Као што се и очекивало, победник је Гојко Вучинић. Ушао је у турнир као највећи фаворит и то је оправдао. Са 6 победа и два ремија, освојио је 7 бодова и заслужено победио. Друго место узео је Никола Елез са 5 као и трећепласирани Никола Гајин нови члан Бановаца Дунав. Најбољи је кући понео медаљу и пехар, баш као и други и трећи. Четврти је био Владислав Бранковић, пети Алекса Илинчић, а шести Лука Чича. То су и сви награђени, али су и осталим учесницима подељене брошуре о нашој општини.
Оно што нас радује јесте младост која је засенила много веће турнире, јер су ова сјајна деца показала да се на њих може озбиљно рачунати. Вук Жегарац је био седми, са истим бројем бодова као и Лука Чича, али му је награда измакла. У задњем колу су се сви играчи на крају окупили за 4 столом где су играли управо поменути Вук и председник клуба Миодраг Станковић. Победа је Вуку доносила и награду. Победник турнира се знао, али се исход 6 награђеног није знала. На крају табла скоро огољена и Вук ипак признаје реми. Оваква борбеност скоро није виђена. Деца су ових дана играла и по 8 сати када су се играла два кола. Ниједан меч није био лак. Квалитетом је једино одскакао Гојко, а донекле Никола Гајин и Елез, али је на овом турниру свако могао сваког да победи. Уз мало више среће, табела је могла сасвим другачије да изгледа.
Радује и наступ Драгане Црнобрње из Војке, али и убедљиво најмлађе учеснице Марије Станковић са 8 година, која је све задивила са два освојена поена. Могла је можда и који поен више, али...Илија Вуковић је показао да материјала има и да припада дечијем шаховском врху.
Следеће године у исто време нас очекује још већи, бољи и по саставу јачи турнир. Лед је пробијен, сада је много лакше. Када се осврнемо, можемо сви бити задовољни, играчи са добрим турниром, родитељи што су посетили гостопримљиве домаћине, а домаћини што су угостили велике наде српског шаха.
Турнир би сигурно био масовнији да су се сви одазвали који су планирали да играју, али не треба да жалимо, ништа није идеално. Оно што је важно, јесте да се турнир одиграо, да су играчи испоштовани и да ће се следеће године опет срести, јер је ових 16 такмичара уз ненадмашног судију Душана Игњатовића ушли у историју као учесници првог рејтинг турнира Бановаца Дунав.

Извор ШК Бановци Дунав
 
Врх