Nelegalno postavljanje bazne stanice mobilne telefonije VIP operatera

zztamara

Nama dobro poznat član
Obaveštenje banovčanima o postavljanju bazne stanice mobilne telefonije VIP u tornju crkve u Starim Banovcima

Od kraja prošle godine pratimo obaveštenje o ilegalnom postavljanju i montaži repetitora Vip operatera na lokaciji crkva u Starim Banovcima. Od aprila 2017. godine, uverili smo se da je pušten signal. O tome smo obavestili nadležne službe, i to:
- Predsednika opštine Stara Pazova
- Građevinsku inspekciju opštine Stara Pazova
- Inspekciju za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine
- Eparhiju sremsku
- Patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve

Naši dopisi su se odnosili na ilegalno postavljanje repetitora kao i na lokaciju koja je u samom centru mesta u neposrednoj blizini osnovne škole u Starim Banovcima. Osim toga, crkva je mesto okupljanja velikog broja stanovnika koji su takođe tom prilikom izloženi zračenju.

Inspektor zaštite životne sredine Opštinske uprave Opštine Stara Pazova je izvršio inspekcijski pregled i utvrdio da Vip nije podneo zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu koji je naknadno, 25.08. 2017. podnet. Repetitor radi od aprila 2017. godine.
U daljem postupku, kada nadležni organ odlučuje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu, uključuje javnost, o čemu ćemo mi (UG Volim Banovce) biti obavešteni i učestvovati kao zainteresovana strana.
Obaveštavamo sve ostale zainteresovane da iznesu svoj stav po ovom pitanju na javnoj raspravi koja će biti organizovana u opštini i o kojoj ćemo vas naknadno obavestiti.

Udruženje građana Volim Banovce.

DSC_0056.JPG
 
  • Like
Реаговања: Nicky
Врх