I. Gyorgy Adam Memorial

Nicky

Neodgovorni Admin
Уредник
Kaда смо се те већ далеке 2012 године упознали у Кући фудбала, нисам ни сањао да ће то да буде и последњи пут када смо се видели.
Ђорђи Адам је на жалост изгубио последњу и најважнију партију на операционом столу ове 2016 године. И уместо да и ове године он буде домаћин, на нашу жалост играмо у његову част.
А са каквим одушевљењем је на тргу ШК Бановаца Дунав играо Велики шах са Душаном Игњатовићем, пун живота и позитивне енергије. Још један шаховски радник је отишао...
Овај турнир је окупио децу из чак 8 земаља. Све честитке за домаћине, честитке и за све оне људе који су кривци што је данас почео овај лепи турнир Адаму у спомен. Играју поред домаћина, селекције из Молдавије, Румуније, Словачке, Украјине, Аустрије, Пољске и Србије.
Играју се три турнира, брзопотезни, рапид и класични шах.

Захваљујући Удружењу Гардош и његовом председнику Ласлу Вадлеву и Србија има своје представнике. То су браћа и сестре Маријана и Миланко Билић и Марија и Милош Станковић. Они су данас као други носиоци победили са 3,5-0,5 екипу Pénzügyör SE.
Сутра играју у току преподнева брзопотезни појединачни турнир, а поподне у другом колу против првих фаворита екипе домаћина Barcza Gedeon SC I.
Темпо игре је 60 минута плус 30 секунди по одиграном потезу. Турнир се рејтингује.
Игра се седам кола. Турнир траје до недеље, када је проглашење победника и затварање турнира.
Турнир се игра у Хотелу "Chesscom". Све у знаку шаха. Кажу да је власник хотела Вијетнамац, чија ћерка је на Европском првенству за жене у Београда заузела прво место. Ето још једног разлога, зашто је шах овде подржан.
Данас након напорног пута и убедљиве победе, успели смо да се мало прошетамо, али за упознавање Будимпеште, очигледно ћемо имати јако мало времена.
У екипи влада добро расположење још када су Марија, Милош, Маријана и Миланко сели у кола на далеки пут.
И док пишем ове редове, они су већ у својим креветима, борећи се са умором и емоцијама које су из запљуснуле у главном граду Мађарске.

Preuzeto sa sajta: http://www.skbanovcidunav.com
 
Врх