GMail Drive

Eagle

Član
Ove nedelje obradovaćemo Vas jednim veoma korisnim programom. GMail Drive je lukavi alat pomoću koga ćete bolje iskoristiti slobodan prostor koji Vam je dodeljen na Gmail-u - i to kao Internet Hard Disk.

Sve što vam je potrebno je Internet konekcija, Gmail nalog i GMail-Drive instaliran na računaru.


Instalacija zauzima samo 150KB, što je ekvivalentno sekundi download-a na prosečnoj Internet vezi, a sam proces instalacije je gotov u par klikova.


Nakon toga, klikom na ikonicu „My Computer", pored dosadašnjih Hard Diskova - pojaviće se i „GMail Drive".

Da bi pristupili virtualnom Internet drajvu, potrebno je upisati Username i Password Vašeg postojećeg naloga. Za naprednije korisnike tu su i opcija Secure HTTP i korišćenje Proxy servera.

„GMail Drive" se ponaša i izgleda kao bilo koji Hard Disk. Na njega je moguće smeštati fajlove, mogu se praviti folderi, podržani su Copy i Paste, „drag and drop" i „Properties" skladištenih fajlova.


Nakon snimanja fajla, u Inbox folderu na Gmail-u, pojaviće se e-mail sa fajlom koji ste snimili smeštenim u Attachment-u. Ako ne želite obaveštenje o svakom fajlu, možete podesiti filter sa Subject-m „GMAILFS" i Label-om na primer „GMailDrive", tako da će svi fajlovi biti smešteni u folder „GMailDrive", a ne u Inbox-u. Na ovaj način klikom na „GMailDrive" folder možete doći do smeštenih fajlova iz bilo kog Browser-a.

Download link

Uzivajte :D
:cool:
 
Врх