Ajmaks (Eyemaxx) Logisticki centar Beograd - Novi Banovci

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Danas je izaslo saopstenje na zvanicnom sajtu opstine da je opstinsko vece na dnevnom redu polemisalo o prispelom pismu kompanije Dayland Immobilien GmbH u vezi izgradnje outlet centra na teritoriji staropazovacke opstine. Da li neko zna nesto vise o ovome? Verujem da je to ovo sto bi trebalo da se gradi kod nas?
 
Последња измена од уредника:

Nicky

Neodgovorni Admin
Уредник
Prosto da ne poveruješ.
Nažalost ne piše kojeg datuma je to napisano (ili sam ja ćorav) jer koliko znam Predsenik Opštine Stara Pazova je Goran Jović.

OK, našao sam. TEKST JE IZ 2007 GODINE...

Frizer(Beara) sa kablara(Stefan zna tačno kako se zove), je hteo da se registruje pre 2 nedelje ovde na sajtu i da nam saopšti šta se desilo oko ovog plana. Nažalost to nije uradio. Možda može neko da ga podseti . HVALA!

Ipak ću citirati ceo tekst sa izvora

Nesporazum koči gradnju

Veliki investicioni projekat austrijske kompanije "Ajmaks", kojim je predviđena gradnja komercijalnog centra kod petlje Novi Banovci na autoputu Beograd–Novi Sad, najverovatnije neće uskoro biti realizovan. "Ajmaks" namerava da u narednih pet godina u izgradnju centra uloži oko 300 miliona evra i zaposli između 3.000 i 3.500 radnika. Na prostoru površine pola miliona kvadratnih metara predviđeno je da se izgradi najveći robnotransportni centar u ovom delu Evrope.
Razlog za ovako veliku investiciju više je nego praktičan – upravo na ovom području ukrštaju se veliki evropski koridori – Deset i Sedam (Dunav).
Austrijski investitori su kupili zemljište, ali se ono u prostornom planu SO Stara Pazova vodi kao poljoprivredno. Podneli su zahtev opštini da se izvrši njegova prenamena u industrijsku zonu, ali opštinske vlasti nisu voljne da menjaju postojeći prostorni plan.
– Kada smo ulazili u ovaj posao obećano nam je da će doći do prenamene namene kupljenog zemljišta. Do sada smo kupili 50,9 hektara i uložili 1,6 miliona evra. Naš cilj je bio da upravo na prostoru kod petlje na autoputu izgradimo ovaj centar, jer se nalazi na odličnoj poziciji, u blizini dva autoputa, aerodroma Batajnica i Dunava – kaže Muamer Ragipović, zamenik predsednika Upravnog odbora "Log centra", firme koju je "Ajmaks" osnovao u Srbiji za realizaciju ovog projekta.
Ovoj kompaniji je veoma stalo da izgradi logistički centar u Staroj Pazovi, jer planiraju snažan ulazak na istočnoevropsko tržište, investirajući u Poljskoj, Slovačkoj, Rumuniji, Ukrajini i druge zemlje regiona.
U realizaciji prvog posla u Srbiji predviđeno je da kompanija "Ajmaks" učestvuje sa polovinom potrebnih sredstava, dok bi drugi deo obezbedili austrijski investicioni fondovi. Beogradska uprava "Log centra" je za realizaciju projekta dobila podršku više srpskih ministarstava, sekretarijata za privredu Vojvodine. U posao je uključeno i Trgovinsko odeljenje ambasade Austrije u Beogradu, koje je uputilo pisma na adrese Vlade Srbije i opštine Stara Pazova, zalažući se da se dođe do rešenja.
"Log centar" traži izmenu prostornog plana SO Stara Pazova kojom bi desna strana autoputa Novi Sad–Beograd pre petlje za uključenje na autoput bila proglašena industrijskom zonom. Kao dodatni argument navode da su na ovom prostoru prisutne i druge kompanije.
– Lokalna vlast nije uvažila izložene argumente da se ovo zemljište proglasi industrijskom zonom. Kupljeno zemljište smo uknjižili i sve to košta nas, ali i druge. Nadamo se da će nam, na kraju, ipak biti omogućeno da gradimo. Preostaje nam jedino da čekamo – ističe Ragipović.
Da je ovoj kompaniji stalo do poslova u Srbiji svedoče i namere o gradnji sličnih, ali manjih robnih centara u svim većim gradovima Srbije. Tako je u planu i gradnja velikog šoping centra u Novom Sadu, vrednog 250 miliona evra, ali i fabrike betonskih elemenata za stambenu izgradnju u Beočinu, u šta bi uložili 50 miliona evra.
– Stav rukovodstva kompanije je da se sačeka sa gradnjom u Beočinu, dok se ne omogući početak radova u Staroj Pazovi – naglašava Muamer Ragipović.
I pored više pokušaja da u opštini Stara Pazova čujemo da li bi, ipak, u ovom slučaju mogao da se nađe neki kompromis, pa da izgradnja "Log centar" ipak počne, nismo uspeli da dobijemo zvaničan odgovor. Istini za volju, preduzeće "Log Centar" je februara ove godine dobilo odgovor od predsednika pazovačke Opštine Srđe Komazeca. U dopisu koji su investitori dobili navodi se da se lokacija koju su kupili nalazi "van granica građevinskog rejona, na poljoprivrednom zemljištu".
"S obzirom da gradnja na ovoj lokaciji nije dozvoljena sa stanovišta pozitivno-pravnih propisa i važećih (kao i planiranih) planskih akata, opština Stara Pazova nije zainteresovana za izgradnju na ovoj lokaciji", navedeno je, između ostalog, u odgovoru koji je potpisao Srđa Komazec.
Kako nezvanično saznajemo, prostor na kome Austrijanci žele da grade namenjen je za razvoj turizma, a investitorima se nudi lokacija u postojećoj industrijskoj zoni Stare Pazove.
 
Последња измена:

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Ovo saopstenje je izaslo na zvanicnom sajtu EYEMAXX-a:
EYEMAXX errichtet maßgeschneiderte Projekte vorrangig aus dem Bereich Handel und Logistik für internationale Betreiber und Investoren, wo sie ihre Kompetenz aus dem Stammgeschäft einbringt und entweder in Partnerschaft mit dem Mieter den Standort entwickelt oder vornehmlich die Funktion eines Servicedevelopers ausführt. So konnte EYEMAXX 2010 erfolgreich für den deutschen Bauhaus Konzern einen Einzelstandort in Tschechien erwerben, entwickeln und termingerecht übergeben. Dieses Vorhaben wurde nach Errichtung 2010 erfolgreich verkauft.

Selective Developments
Im Rahmen ihrer ergänzenden Aktivitäten konnte sich EYEMAXX vor rund 3 Jahren mehrere ungewidmete Liegenschaften bei der Hauptstadt Serbiens, Belgrad, einem der am stärksten wachstenden Regionen Osteuropas, durch Ankauf sichern. Die Liegenschaften wurden bereits umgewidmet und befinden sich derzeit im Prozess des Regulationsplans und werden voraussichtlich 2011-2012 für die Geschäftsbereiche Handel und Logistik baureif sein.
Die Liegenschaften sind hervorragend aufgrund des nachhaltigen Konsumbedarfs und mangelnden Angebotes für eine Handelsnutzung „Factory Outlet“ und Logistik geeignet. EYEMAXX hat diesbezüglich einen umfassenden Business Plan mit dem internationalen renommierten Betreiber Freeport entwickelt und erste Mietinteressenten identifiziert.
Ein Development wird auch in diesem Fall nur im Rahmen einer guten Vorverwertung, vorwiegend mit internationalen Mietern, selbst realisiert werden. Alternativ dazu würde EYEMAXX die aufgewertete Liegenschaft in Parzellen verkaufen.

Nabadam po koju rec iz nemackog tako da sam razumeo da planiraju u narednom preiodu kao da pokrenu izgradnju ili sta vec........
 

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Pa da tako ce na kraju i biti, tresla se gora rodio se mis. Stara Pazova nam je sve uprpastila, Ikeu samo izgubili pre deset god., umanjili su velicinu Kablara gde je trebalo biti izgradjeno preko 10 000 stanova....
 
Последња измена од уредника:

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Gospodo upravo sam video ovaj projekat na sajtu, dakle evo razloga zasto Stara Pazova sabotira izgradnju kod novobanovackog nadvoznjaka, izgleda da ce odvuci investitore u svoj atar, pogledajte ovo pa mi recite da nisam u pravu, izgleda da ce se ovo praviti negde kod Kastela:
http://www.roses-designer-outlet.rs/index.html
 
Последња измена од уредника:

Antonije

Glavni urednik
Уредник
http://www.roses-designer-outlet.rs/location.html Evo Deki...upravu si..oni su to sabotirali da bi dovukli u svoje dvoriste! Kao i sve ostalo sto rade..jer su trenutno vodeci u opstini iz N.Pazove i St.Pazove..-.- to je koliko ja vidim na ovoj mapi na putu ka Novoj Pazovi iz St Banovaca...u principu o5 je nama blizu jer im je ocigledan plan da na tom nadvoznjaku naprave skretanja sa autoputa...ili ti islkjucenja...ali o5 nije uredu..-.-
 
Последња измена од уредника:

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Danas sam se cuo sa drugom koji radi u opstini, rekao mi je da se ovaj outlet interesovao prosle god.za prostor kod nase petlje i da ocekuje uskoro da krenu sa izgradnjom, mozda su na ovoj mapi prikazali lokaciju opstine Stara Pazova a ne tacno mesto gde ce graditi, nemam pojma, mislim ako ga odvuku tamo bice bas bzvz, mislim n ije ni to daleko ali ovako bi mi bio na deset min.hoda od kuce
 
Последња измена од уредника:

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Pogledajte ove slike, hhehe bliže se izbori
b5.jpg
b6.jpg
 
Последња измена од уредника:

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Skupština opštine je konačno usvojila plan detaljne regulacije prostorne celine 11 Log centra u Novim Banovcima, izbori se približavaju pa su se konačno dosetili, a i možda su konačno dobili te pare na koje je neko čekao. Evo i priloga


Dečko u prilogu govori o log centru, outlet centru i postojanju mogućnosti izgradnje megamarketa i ostalih sadržaja.
 
Последња измена од уредника:

Antonije

Glavni urednik
Уредник
Kada pocinje sa gradnjom?
 
Последња измена од уредника:

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Pa verovatno u skorije vreme, jer su cekali da prostorna celina dobije zeleno svetlo od skupstine, ovo je izaslo na sajtu Ekapije u oktobru: [video]www.ekapija.com/website/sr/page/488612[/video]
 
Последња измена од уредника:

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Погледајте прилог 2012-02-24_Pressemeldung_Belgrad.pdf

EYEMAXX Real Estate AG entwickelt Gewerbeimmobilien-Projekte bei Belgrad

- Gewerbeimmobilien mit rund 40 Mio. Euro Volumen in Nähe von Belgrad geplant
- Fachmarktzentrum, Logistikzentrum und Factory Outlet auf ca. 12 von 40 Hektar eigenem Grundstück vorgesehen
- Fertigstellung voraussichtlich ab September 2013, Detail-Regulationsplan bereits bewilligt
- Mietinteressenten zum Teil bereits konkret vorhanden

Aschaffenburg/ Wien, den 24.02.2012 - Der Immobilienentwickler EYEMAXX Real
Estate AG, der auf die Entwicklung und den Verkauf von Fachmarktzentren,
Logistikimmobilien und sogenannten 'taylormade Solutions' in Mittel- und
Osteuropa spezialisiert ist, hat die Pläne für weitere Projektentwicklungen im Volumen von rund 40 Mio. Euro erfolgreich vorangetrieben. Die in 2007 erworbene 40 Hektar große Liegenschaft in Stara Pazova in der Nähe der serbischen Hauptstadt Belgrad wurde bereits umgewidmet und der Detail-Regulationsplan von den zuständigen Behörden Anfang 2012 bewilligt.

Geplant sind ein Fachmarktzentrum mit einer vermietbaren Fläche von rund 10.000 Quadratmetern, ein Logistikzentrum von 24.000 Quadratmetern inklusive geringem Büroanteil sowie ein Factory Outlet Center in Kooperation mit einem erfahrenen spezialisierten Partner von 8.000 Quadratmetern Nettonutzfläche in der ersten Phase. Für die Objekte, die ab September 2013 fertiggestellt werden sollen, sind zum Teil bereits konkrete Mietinteressenten vorhanden.

Dr. Michael Müller, Vorstand EYEMAXX Real Estate AG: „Die geplanten Objekte in Serbien sind Teil unserer mittlerweile über 100 Millionen Euro großen Pipeline mit sehr attraktiven Projekten. Mit der Bewilligung des Detail-Regulationsplans für unsere Liegenschaft haben wir dort einen Meilenstein in der Entwicklung erreicht. Dieser Standort nahe Belgrad ist prädestiniert für unser Vorhaben, denn der Nachholbedarf nach modernen Gewerbeimmobilien in dieser Region ist enorm hoch. Dies zeigt sich auch anhand konkreter Mietergespräche, welche wir bereits führen.“

Über EYEMAXX Real Estate AG:
Die im General Standard der Deutschen Börse notierte EYEMAXX Real Estate AG gehört zu den führenden Entwicklern und Betreibern von Fachmarktzentren für die großen Marken im Filialeinzelhandel. EYEMAXX begleitet die Handelsketten im Rahmen von deren Expansionsstrategien in CEE-Ländern mit Schwerpunkt auf Polen, Tschechien und die Slowakei. In Ergänzung werden zudem Logistikimmobilien errichtet. Zudem errichtet
EYEMAXX für Kunden 'taylormade Solutions', vor deren Baubeginn bereits
langjährige Mietverträge vorliegen.

Weitere Informationen:
edicto GmbH,
Axel Mühlhaus, Peggy Kropmanns
Tel. +49 (0) 69 90 55 05 52,
amuehlhaus@edicto.de

Kontakt:
EYEMAXX Real Estate AG
Auhofstr. 25
63741 Aschaffenburg
Telefon: +49 (0) 6021 386 69-10

ova odluka piše na njihovom sajtu a i pored nadvožnjaka je postavljen novi bilbord. Centar će izgledati poput ovog pored Zagreba
 
Последња измена од уредника:

marina

Član
2011,2012,2013 ima li neko nesto preciznije?

sta mislite da li ce to ikada biti gradjeno?
 
Последња измена од уредника:
Врх