Првенство основних школа Војводине

Nicky

Neodgovorni Admin
Уредник
У Црвенки у ОШ Вук Карађић 22.04.2012, одиграло се екипно првенство основних школа Војводине. Улог је био пласман прве три школе у мушкој и женској конкуренцији на завршни турнир Србије.

Догађај као догађај могао је и морао је бити боље организован, бити боље пропраћен и медијски и од стране ШСВ, као и покрајинских институција. Ваљда због надолазећих избора, нису нашли времена да подрже најмлађе. На срећу деца то нису ни приметила, нити су тражила њихову пажњу, већ су дошла да се друже, такмиче и да освоје пехар или медаљу. Љубазни домаћини су се заиста потрудили да гостима ништа не фали, али остаје једно запажање, да је објекат, тј. школа у којој се одиграо догађај изузетно руинирана и да јој је потребна генералка. То ваљда осликава и стање у нашем друштву.

Код дечака најуспешнија је била екипа Коста Трифковић из Новог Сада са 19 бодова колико је имала и екипа Стевана Сремца из Сенте, али са мање освојених поена. Трећа је била екипа Ђура Јакшић 1 из Чуруга.

Наши дечаци из ОШ "Слободан Савковић" који тренирају у ШК Бановци Дунав на крају су заузели 7 место и ако би са победом у задњем колу били трећи и изборили пласман на првенство Србије.

За њих има времена, већ следеће године, јер ће у истом саставу покушати да буду најбољи.

Код девојчица најбоља је била ОШ Алекса Шантић, испред ОШ Ђура Јакшић Чуруг и ОШ Сивац 1. Наше девојчице из ОШ Слободан Савковић из Старих Бановаца, заузеле су четврто место, али када се има у виду да нисмо имали трећу девојчицу, успех је још већи.

Богољуб Данковић као супервизор, Петар Миличевић, Петар Николић, Бранко Стојановски и Миодраг Станковић, као турнирске судије, потрудили су се да турнир протекне у фер и коректној атмосфери.

Треба још једном нагласити да поједине вође екипа, које су при том и просветни радници, негативним примером уче децу како не треба да се понаша у турнирској сали.

Деца су на овом турниру често била онемогућена да играју у мирној атмосфери и уместо кад завше партију да их пратилац отпрати до хола и тамо поразговарају о партији, то чине у турнирској сали.

На овом турниру деца нису могла да искажу сав свој потенцијал, јер нису постојали услови за игру.

Надамо се да ће већ на следећем турниру, можда по узору на оне у Шиду, Јазку, Митровици и Старим Бановцима, бити одржани исти, па и бољи турнири за децу.

Победницима све најбоље на предстојећем првеству основних школа Србије.

Izvor: ŠK Banovci Dunav
 
Врх