Полагање за шаховског судију

Nicky

Neodgovorni Admin
Уредник
У Алибунару у шаховском клубу, одржано је полагање за шаховске судије. Интересовање је било велико, што додатно улива наду да ће и такмичара из годину у годину бити све више и да ће шах на овим просторима понови важити за један од најзначајнијих спортова, баш као у златно доба Боре Костића, Светозара Глигорића, Боре Ивкова, Љубојевића и других мајстора ове древне игре, када су они репрезентовали нашу земљу широм света.
На самом полагању се према слободној процени окупило око 20-ак судија, који су полагали за општинске, регионалне и националне судије.
Супервизор и човек који доприноси да се по Војводини сади добро и квалитетно семе будућих судија, господин Милан Миладинов као младић са великим ентузијазмом, како на самом семинару, а тако и на испиту уливао је самопоуздање будућим и садашњим судијама, које ће им кроз суђење и бити потребно.
Тестови су били садржајни и захтевни, са свим ситним цакама, које могу судије да задесе и у пракси, што показује да се Миладинов потрудио да од кандидата извуче максимум.
Љубазни и скромни домаћини су на ненаметљив начин потврдили да су људи из Алибунара гостопримљиви и да се овај семинар није случајно одржао баш ту.
Од судија из ШК Бановаца Дунав статус општинског судије су стекли Јелена Станковић и Ненад Трајковић, а зваће националног судије Душан Игњатовић и Миодраг Станковић. То је уједно још један доказ да овај клуб води рачуна и о својој „инфраструктури“,
јер без свеобухватног сагледавања шаха као једног заиста захтевног спорта, не може се ни вратити шах тамо где је стао.

Извор: ШК Бановци Дунав
 
Врх