Šta je po Vama najveći problem u Banovcima? Učestvujte u anketi.

Prioritetni problem za rešavanje u Banovcima?

 • Javni prevoz

  Гласови: 12 44,4%
 • Zdravstvo

  Гласови: 3 11,1%
 • Komunalna infrastruktura (asfaltiranje ulica, kanalizacija, trotoari..)

  Гласови: 7 25,9%
 • Obrazovanje

  Гласови: 1 3,7%
 • Uređenje javnih površina (nedostatak parka itd.)

  Гласови: 0 0,0%
 • Obala Dunava

  Гласови: 4 14,8%
 • Bezbednost u saobraćaju

  Гласови: 6 22,2%
 • Sportske i kulturne manifestacije

  Гласови: 0 0,0%
 • Industrijska zona

  Гласови: 0 0,0%
 • Nedostatak javnih institucija

  Гласови: 2 7,4%
 • Narkomanija i kriminal

  Гласови: 3 11,1%
 • Nešto drugo

  Гласови: 0 0,0%

 • Укупно гласача
  27
Poštovana, poštovane.... Ne mogu vam se drugačije obratiti, jer niste se predstavili -no, u svakom slučaju, drago mi je što ste ovde sa nama te delite svoje mišljenje. Kao što sam više puta rekao, svako je mišljenje dobrodošlo, svaki savet, ideja... I, ovaj forum može biti veoma koristan, da se oko nekih ideja okupimo ali, ne sme da ostane na tome ako nešto zaista i želimo da uradimo.
E sad, pravo je pitanje šta mi, kao građani možemo da uradimo. Dokle možemo da idemo? Zaista, problemi koje ste naveli, naročito sa narkomanijom ako postoje (a verujem, jer to je problem čovečanstva, ne samo Banovaca) su veliki i akutni, ali mi kao građani tu ne možemo ništa u ovom trenutku da uradimo. Možemo da se žalimo policiji i državi (samo kod nas to očigledno nije isto), možemo da ih teramo, onako sa terase i možemo da gledamo i patimo, molimo Boga da i naše dete ne ode tim, pogrešnim putem. Ali, naša borba i to isključivo peticijom i pritiskom na lokalne vlasti, da dobijemo policijsku stanicu može i mora biti ostvarena!
Kažete, nećemo ništa uraditi dok vrhovni, mesni i opštinski organi budu gledali samo svoj džep? Ne slažem se! Oni će uvek i ko god bude na vlasti gledati svoje interese, čak i onaj za koga mislite da je najpošteniji vremenom se pokaže da niste bili u pravu. Zato što da bi se čovek ovde bavio politikom, mora biti od posebne sorte.... A ta sorta tuđu muku ne razume! I neće je nikada razumeti. Ali, mene ne zanimaju oni, ja ne ulazim u sve ovo da se borim protiv tamo nekoga, moja borba je borba za moje dve ćerke, za komšijinog sina i za svu decu Banovaca. Moja borba je za to da bar njima, koji stasavaju, obezbedimo plodno tle, zdrave osnove, da žive bolje od nas.
I dalje, bez izuzetka, smatram da je problem saobraćaja, tačnije bezbednosti u saobraćaju najveći. Zato što u svakom trenutk, na glavnoj ulici, neko može da pogine i trenutno -počela je školska godina -šanse su još i veće! Jer, takav haos, takav promet i takva frekvencija saobraćaja ne da nije normalna za malo mesto, nego je upravo nenormalna. Ovde se saobraćaj pretvorio u divljanje! I uostalom, ne možemo sve odjednom, sve probleme. Hajde da svi zajedno vidimo šta je prioritet nad onoliko prioriteta, dogovorimo se i radimo. Moramo početi od nečega. Moj predlog samo je da sredimo stanje na ulicama, jer to nam trenutno najviše ugrožava bezbednost u Banovcima. Pozdrav svima!
 

Dalibor

Glavni urednik
Уредник
Urrrraaaaaaa!!!
Napred, do pobede!

I salu na stranu, verujem u uspeh svake gradjaneks inicijative koja polazi od realnih problema...moraju se naci i realna resenja.
Da se izmesti sav saobracaj iz Glavne ulice, ili da se skol aizmesti na drugu lokaciju, neralno je...iako bi bilo divno resenje.
Ali sigurno postoje adekvatna resenja za problem nebezbednog saobracaja u kraju oko Osnovne Skole.
Problem je definisan.
Jos da se definise resenje i mehanizam kojim je moguce do resenja doci.
POgresno je verovati da ce sve probleme resiti drzava ili "neki drugi"
Mi smo ti "drugi" koji moraju da se organizuju i daju resenja.
Pozdrav!
 

Banovac

Novi član
Kad vec delite tako lezece policajce,i znakove opreza,podelite neke i sporednim ulicama Starih i Novih Banovaca,videcete koje su najkriticnije,na RTV Stara Pazova,nemojte da sredite glavnu,da svi misle,uu ovo je vrh,super,a skrenu u sporednu na drndavi put...
 
Poštovani Banovac, ...:)
Bilo bi lepo kada bismo tek tako mogli da "delimo" ležeće policajce i znakove, kao što Vi kažete ali, ipak, realnost je drugačija. Ne živimo svi u istom delu Banovaca pa shodno tome i ne sagledavamo probleme jednako, iz tog razloga upravo smo i došli na ideju da se sastanemo, čujemo svačiji problem, predlog i sugestiju, na osnovu čega ćemo odrediti šta je najakutnije. Najzad, od nečega se mora početi. Ako budemo radili dobro i na korist svih nas, ne sumnjam da će i odjek među banovčanima bivati sve veći sa protekom vremena. Moramo se svi zajedno potruditi da učinimo sve ovo o čemu pričamo mogućim.
Ja lično smatram iz vrlo objektivnih razloga da je problem bahatih vozača i haosa u saobraćaju na Glavnoj ulici -najveći! Najveći je promet, najveća se brzina razvija, da ne govorim o tome da je tu i osnovna škola, sada i novi vrtić te da je shodno broju ljudi koji glavnom ulicom ordinira -tu opasnost i najveća. Imam mnogo dokaza o bahatosti vozača, zabeleženih čak i kamerom. Dakle, po meni, to je najveći problem Banovaca jer ako se ne reši rezultat je -u najboljem slučaju -lakše povređen čovek. Čekam dokaze da ima većih problema od ovog, jednako ću dati sve od sebe da se reše!
Svako dobro!
 

Deki_88

Glavni urednik
Уредник
Proslo je nekoliko godina od formiranja ove ankete. Kakvo je vase misljenje? Da li Banovci polako napreduju
 

zztamara

Nama dobro poznat član
Znate li da u Ribarskoj ulici u Novim Banovcima koja nije asfaltirana postoje kuće koje su starije od 100 godina što znači da je ovaj deo mesta postojao pre većine ulica u Novim Banovcima i da osim obećanja da će biti (jednog dana) još uvek nemaju asfalt? Vozila Čistoće neće da dolaze u taj kraj jer nema asfalta, itd...

Da škola u Novim Banovcima ne može kapacitetom učionica da adekvatno smesti sve učenike?

Da se Dom kulture u N. B. raspada pod zubom vremena i neulaganja, prokišnjava, prozori su razbijeni, a da je prostor koji se popularno naziva "kafić" Doma kulture, poslednji put renoviran 90 tih kada je to bila diskoteka? Da kada pada kiša krov prokišnjava i kiša pada po sedištima i bini?
Da je to jedini Dom kulture u Podunavlju koji je zadržao svoju namenu, za razliku od Starih Banovaca koji više nemaju Dom kulture već piceriju?

.....

Da građani Banovaca Dunav nemaju adresu, tj. adresa u L. k. nije ista kao ona u zdravstvenoj knjižici, kupoprodajnom Ugovoru ili adresi na koju stiže pošta?

Da je raspadnuti i neodržavani parkić u naselju Banovci Dunav jedini javni dečiji park na par desetina hiljada stanovnika Banovaca?

.....
 
Врх